Συνταγή της ημέρας: Σούπα γλυκοπατάτας

Μόλις αισθανθώ το πρώτο έντονο κρυάκι αμέσως φτιάχνω σούπα. Θα μπορούσα άνετα να ζήσω τρώγοντας σούπες. Η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι δική μου προφανώς, τη διάβασα, τη δοκίμασα και σας τη συνιστώ in a heartbeat.

Βέβαια, φυσικά και είμαι νοικοκυρά και άμα συχνά αναρωτιέστε τι να φάω σήμερα τότε ίσως σας αρέσουν άλλες συνταγές όπως Λαζάνια με λαχανικά και μπέϊκον ή Φιλέτο τόνου με κινόα (και άλλα). 

Σούπα γλυκοπατάτας

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά

Υλικά για τη σούπα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 πράσο, λεπτοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε κομμάτια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 80 ml κρέμα γάλακτος

Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη σούπα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  2. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους.
  3. Περιχύνουμε με το ζωμό κοτόπουλου ή το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
  4. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε* τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ (προτιμότερο να το κάνουμε πρώτα με τα στερεά και σταδιακά να προσθέσουμε τα υγρά). Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα.

*Δεν έχω ραβδομπλέντερ, τη χτυπάω λίγη λίγη στο multi.

Η συνταγή όπως προείπα δεν είναι δική μου, τη διάβασα στο madameginger και μάλιστα την προτείνουν “λίγο αλλιώς” – δείτε τη εδώ.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.