Συνταγή της ημέρας: Φιλέτο τόνου με κινόα (και άλλα)

Ναι! Μου αρέσουν τα φαγητά που έχουν κινόα, αβοκάντο και άλλες τσαχπινιές! Δεν τα αποζητώ ως ελπίδα να χάσω κιλά, τα απολαμβάνω!

Προ καιρού ακολούθησα στο instagram τον λογαριασμό nutritionsupport και όταν βλέπω στο χρονολόγιο μου νέα συνταγή “κολλάει το στόμα” μου!

Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει αρκετές και έτσι είπα να σας προτείνω όποια δοκιμάζω και είναι “γιαμ γιαμ”.

Σήμερα λοιπόν τρώμε: Φιλέτο τόνου πάνω σε πουρέ μπρόκολου, σαλάτα κινόα & κρέμα αβοκάντο – γιαούρτι

Τι χρειάζεστε:

-150 γρ. φιλέτο τόνου

-150 γρ. μπρόκολο

-1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο

-αλάτι

Κρέμα αβοκάντο

-30 γρ. αβοκάντο

-1 κουτ.σουπ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

-χυμό από μισό λεμόνι

-κόλιανδρος φρέσκος

Σαλάτα κινόα

-120 γρ. κινόα λευκή

-ψιλοκομμένη ντομάτα

-ψιλοκομμένο κρεμμύδι

-ψιλοκομμένο αγγούρι

-ψιλοκομμένος δυόσμος

-ξύσμα λεμόνι

-ξύδι

Τι θα κάνετε:

-Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μπρόκολο σε κομμάτια και βράζουμε για περίπου 7′.

-Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μπλέντερ με 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και κάνουμε πουρέ.

-Έπειτα, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αβοκάντο σε μπλέντερ και φτιάχνουμε μια κρέμα.

-Στη συνέχεια βράζουμε την κινόα για 12′ περίπου, κρυώνουμε και προσθέτουμε τα υλικά για την κινόα, φτιάχνοντας μια σαλάτα.

-Τέλος, κόβουμε σε λεπτές φέτες τον τόνο και ψήνουμε σε καυτό, αντικολλητικό τηγάνι για 1′ από την κάθε πλευρά.

-Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Θερμίδες: 467 – Πρωτεΐνες: 54 γρ. – Υδατάνθρακες: 28 γρ. – Λιπαρά: 15 γρ.

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο, η συνταγή μαζί με άλλες δημοσιεύονται στο nutritionsupport.gr

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.