Έχουν σχέση τα κιλά με το στυλ;

Κοιτάξτε τώρα να δείτε… θα προσπαθήσω να συντάξω ένα άρθρο που θα στηριχτεί στην λογική, θα γραφεί με επιχειρήματα και θα προσπαθήσω να συμπεριλάβω τα δικά μου συναισθήματα σε όσα γράψω.

Με λίγα λόγια θα παλέψω να πω δηλώσεις που μπορώ να αποδεχτώ και εγώ, χωρίς να στρουθοκαμηλίσω.

Κιλά.

Μία λέξη που φέρει τόσο άσχημα συναισθήματα. Χριστέ μου! πόσο ανασφαλείς είμαστε οι γυναίκες.

Δεν θέλω να αγγίξω το ερώτημα του “από πού προέρχεται” όλο αυτό. Σίγουρα μπορούμε να το εντοπίσουμε σε λέξεις και γεγονότα του “χθες”, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε σε μία εποχή που δεν δικαιολογείται να γινόμαστε έρμαια των “αριθμών”.

Με αφορμή το πρόσφατο βίντεο της Rihanna με τα beauty tips της, το βίντεοκλιπ για το τραγούδι wild thoughts και ένα προσωπικό μήνυμα γνωστής μου που προσδίδει στον εαυτό της “παραπάνω κιλά” λέω τέρμα. Θα γράψω άρθρο “χύμα”.

Ρε κορίτσια, ναι! Είναι αλήθεια. Όταν περνάει μία κοπέλα με κορμάρα, χωρίς μία λακούβα, χωρίς μπράτσα κρεμαστά, σαν να βγήκε μόλις από το photoshop, ξεροκαταπίνεις και σκέφτεσαι “πωω πρέπει να σταματήσω να τρώω, να πάω γυμναστήριο, να, να, να”.

why?

Σας το λέω με το χέρι στην καρδιά. Η γοητεία μίας γυναίκας κρύβεται σε μεγάλο βαθμό στο πόσο σταθερά πατάει στα πόδια της. Πόσο “γουστάρει” τον εαυτό της και πώς τον “πλασάρει” στον κόσμο.

Γιατί να αισθανθείς άσχημα όταν δεις “το κορμί” να περνάει. Γιατί να μην κοιτάξεις το σώμα σου και να πεις “μου αρέσει αυτό, αντί να σκεφτείς πώς είμαι έτσι”;

Ρώτησα τρεις διαφορετικούς άνδρες στο γραφείο. Τι είναι πιο σημαντικό να έχεις κορμί ή να έχεις αυτοπεποίθηση/αέρα;

Η απάντηση είναι απλή. Η εμφάνιση παίζει ρόλο, μη γελιέστε. Obviously. Σίγουρα όμως, αν έχεις αέρα (όχι αερόστατο) η γοητεία σου δύσκολα αμφισβητείται εξαιτίας λίγων έξτρα κιλών.

Άρα; Άρα μην αυτομαστιγώνεστε. Γιατί δεν γίνεται να γοητεύουμε όποιον περνάει. Embrace yourself και κυρίως μη ζηλεύεις την κοπέλα που έχει “κορμί”. Προφανώς δεν το βρήκε έτοιμο. Κάτι κάνει.

Επίσης, να σας πω ότι αν δεν είναι υγιής η αυτοεκτίμησή σας όσα κιλά κι αν χάσετε ό,τι κορμί κι αν χτίσετε δεν υπάρχει περίπτωση καμία να σας δείξει ομορφότερη.

Όλες είμαστε όμορφες όταν αγαπάμε το σώμα που επιλέγουμε να έχουμε. Είμαστε ό,τι τρώμε, έχουμε την κατάσταση που επιλέγουμε να έχουμε και η γκρίνια φέρει ρυτίδες.

Κορίτσια, αλήθεια, δείτε το σώμα σας σήμερα όπως είναι και πείτε ένα “έχω ωραίο …τάδε…”

Θα ακολουθήσει άρθρο για συμβουλές στο ντύσιμο.

Σας φιλώ.

ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΤΥΨΕΙΣ.