Πόσο συχνά αγοράζετε βιβλίο και το τελειώνετε

Τακτοποιώντας το σπίτι και ελλείψει κομοδίνου σκέφτηκα να πάρω κάποια από τα αμέτρητα βιβλία που έχω και να τα μετατρέψω σε κομοδίνο.

Αφότου το έκανα και χάρηκα με το αποτέλεσμα σκέφτηκα, πόσα βιβλία αγοράζω για να διαβάσω και τελικά… δεν τα διαβάζω. Μη ρωτήσετε πώς προέκυψε η σκέψη, σπανίως έχουν συνοχή οι σκέψεις μου.

Μεγαλώνοντας διάβαζα συνεχώς βιβλία. Σε σημείο που έχοντας διαβάσει ό,τι έβρισκα στη βιβλιοθήκη των γονέων μου από παιδική, εφηβική λογοτεχνία “έπιασα” στα χέρια μου βιβλία των οποίων τους τίτλους δεν καταλάβαινα. Κάπως έτσι, διάβασα την Περεστρόικα του Γκορμπατσόφ νομίζοντας πως είναι ψάρι (μάλλον από την πέστροφα). Τι σημασία είχε, αρκεί που διάβαζα κάτι…

Μεγαλώνοντας διαβαζα κάθε βράδυ προτού κοιμηθώ… Πλέον, δυστυχώς δεν διαβάζω σχεδόν καθόλου.

Αναρωτήθηκα το “γιατί”. Έφταιγε η δουλειά; Έφταιγε η βαρεμάρα που προκύπτει μετά τη δουλειά; Έφταιγε ότι στην πρώτη σελίδα με παίρνει ο ύπνος κι έτσι κοιμόμουν από τις 23.00; Ό,τι κι αν έφταιγε έπρεπε να σταματήσει.

Ένα από τους στόχους μου για το 2018, είναι να διαβάζω ένα βιβλίο τον μήνα.

Το βιβλίο του μήνα:

Μιας και το βιβλίο “Η νυχτερίδα, Jo Nesbo” με ενθουσίασε τόσο ώστε να τελείωσω το βιβλίο, είπα να προχωρήσω στη συνέχεια. Κι έτσι το βιβλίπ για τον μήνα Μάρτιο είναι το “Οι κατσαρίδες, Jo Nesbo”.

Εσείς; Πόσα βιβλία αγοράζετε για “να διαβάσετε” και τελικά τα κάνετε κομοδίνα στην κρεβατοκάμαρα;;