Ταινία στο σπίτι: Wonder

Είναι κάποιες ταινίες που ξέρω ότι θα τις ξαναδώ.

Το “Θαύμα” (μτφρ: Wonder) είναι σίγουρα μία από αυτές.

Στην κριτική του αγαπημένου μου Κουτσογιαννόπουλου πήρε μόλις 2,5 αστέρια από τα 5 και παρόλο που εξηγεί τον λόγο εύστοχα, εγώ διαφωνώ.

“Ο 10χρονος Όγκι γεννήθηκε με κρανιακή παραμόρφωση και όταν φτάνει η στιγμή να πάει για πρώτη φορά στο σχολείο, καθώς μέχρι τότε τον δίδασκε η μητέρα του στο σπίτι, βάζει την αγαπημένη του μάσκα του αστροναύτη και προετοιμάζεται για ένα σκληρό ταξίδι, με συνεχή αποστροφή των βλεμμάτων συμπάθειας και τρόμου από τους συμμαθητές, στον τόσο κοντινό πλανήτη του εκφοβισμού από τον οποίο προστατευόταν με αγάπη και, για να είμαστε ειλικρινείς, συγκαλυμμένο οίκτο”.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό περιτύλιγμα είναι πανέξυπνος και έχει χαρακτηριστικά που παρόλα τα δύσκολα καθημερινά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεί, πρότυπο, γίνεται ο “αφανής ήρωας” και όλα πάνε καλά.

ΟΚ! το δέχομαι πως είναι κάπως ουτοπικό. Να σας πω όμως τι; Σκασίλα μου.

Είναι στιγμές που θέλω να βλέπω ταινίες που κάνουν τον κόσμο ομορφότερο. Θέλω ταινίες που “αγγίζουν” επιδερμικά ένα κοινωνικό ζήτημα και με ρομαντικά μαγικό τρόπο φέρουν ένα Happy Ending.

Αγαπημένε μου Θοδωρή έχεις εύστοχες όπως πάντα παρατηρήσεις αλλά επέτρεψε μου να λατρέψω αυτή την ταινία.

Εύχομαι να τη δει κάθε οικογένεια με παιδί, κι έτσι πλαγίως να καταλάβουν τα παιδιά πως είναι οι πιο σκληροί κριτές και πως μερικές ουλές δεν αρκούν για να απορρίψεις κάποιον, πως μερικές ροζ τούφες δεν σε κάνουν μέλος μιας φαινομενικά “μαμάτης” παρέας.

Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Πρέπει να έχουμε το κουράγιο να μην κομφορμιστούμε. Πρέπει να είμαστε φίλοι με τον εαυτό μας αλλά και με όποιον μας αγαπάει για αυτό που είμαστε χαρίζοντας μας στιγμές γέλιου.

Σίγουρα η πραγματικότητα μπορεί να μην ήταν “αμερικάνικη” αλλά καμιά φορά σε μία ταινία αρκεί να ονειρευτείς για να πράξεις…

Σας έχω κι άλλες ταινίες που μπορείτε να με εμπιστευτείτε και να δείτε:

Ταινία στο σπίτι: Captain Fantastic