2018: Οι Στόχοι που έχω στόχο να κατακτήσω

Αγαπημένοι μου! Ας ξεκινήσω με τις πιο θερμές ευχές για μία καλή χρονιά, με υγεία σωματική-ψυχική, επαγγελματική ισορροπία, ειλικρινή αισθήματα αγάπης και διάθεση για δημιουργία.

Κάθε χρόνο η παραμονή της πρωτοχρονιάς με βρίσκει με μία σιωπηλή μελαγχολική διάθεση. Συνήθως τη διάθεση αυτή την προκαλώ εγώ καθώς σκέφτομαι όσα πέρασαν, έπειτα κάνω έναν μικρό απολογισμό, ένα μίνι διαλογισμό και γενικώς φροντίζω να “μαλώσω” τον εαυτό μου, για όσα “νέα βάρη” αδίκως μου φόρτωσα τη χρονιά που πέρασε.

Μόλις όμως αλλάξει η χρονιά, να σου η θετική αύρα να με κατακλύζει… Το τί θετικές σκέψεις κάνω και πόσο φορτίζω τις μπαταρίες μου με δημιουργία, δε λέγεται!

Φέτος λοιπόν, όπως κάθε χρονιά, ετοίμασα τη λίστα με τους προσωπικούς μου στόχους για το 2018.

-Να κατακτήσω μία σωματική αντοχή και εικόνα η οποία με ευχαριστεί.

Κάποια στιγμή θα σας πω περισσότερα για τη “μάχη” μου με την εξωτερική μου εμφάνιση αλλά προς το παρόν θα μείνω στη δήλωση πως, θέλω να κοπιάσω και να κατακτήσω μία εικόνα που θα με ευχαριστεί.

-Να συναντώ περισσότερο αυτούς που αγαπώ.

Ενώ αγαπώ πολύ τους ανθρώπους στη ζωή μου, έχω μία τάση να τους αμελώ. Μεγαλώνοντας αναγνωρίζω πως η τάση αυτή προέρχεται από δική μου ψυχολογική αστάθεια κι έτσι φέτος ευελπιστώ πως έχοντας ωριμάσει περισσότερο, θα δώσω το χρόνο που στερώ και που μου λείπει εμένα της ίδιας, σε όσους αγαπώ.

-Να κάνω ουσιαστική αποταμίευση.

Τέλος τα ψέματα! Πρέπει να μάθω να κάνω “κουμάντο” το μισθό μου με τέτοιο τρόπο ώστε να αποταμιεύω ενα ποσό. Συνεχώς κλωθογυρίζει στο μυαλό μου η Ελένη Βλαχάκη, από τη σειρά “Κωνσταντίνου & Ελένης” η οποία κάθεται στο κρεβάτι άγρυπνη και “φυλάει” τις λιρίτσες της. Ε, κάπως έτσι θα είμαι εγώ φέτος #λολ.

-Να πω “αντίο” στο χθες και να υποδεχτώ φρέσκια το αύριο.

Είμαι ένας άνθρωπος που τα “μπαγκάζια” μου τα κουβαλώ μέσα μου. Όσα έχω περάσει για κάποιο λόγο μου είναι δύσκολο να τα απελευθερώσω κι έτσι γεμίζω ενοχές ή παρόμοια συναισθήματα που με φορτίζουν. Ε, όλα αυτά ήρθε η ώρα να τα κλείσω στο κουτάκι τους και να αποδεχτώ πως τα λάθη μας κάνουν έμπειρους.

-Να δώσω ώθηση στη δημιουργία μου

Αν με ρωτούσες ποιό στοιχείο του χαρακτήρα μου θες να απογειωθεί φέτος, αυτό είναι η “ανεξάντλητη” φαντασία του μυαλού μου. Σε συνέχεια λοιπόν της απενεχοποιήσης του εαυτού μου, έρχεται η ώθηση που οφείλω να δώσω στη φαντασία και συνεπώς στη δημιουργία προς όφελός μου.

Αυτά… Να δηλώσω δε, πως ούσα η “μόνικα” από τα φιλαράκια, όσα έγραψα θα τα γράψω και στη νέα μου agenda που μόλις αγόρασα. Κάθε στόχο θα τον υπογραμμίσω με άλλο χρώμα και γύρω-γύρω θα ζωγραφίσω ακατανόητα σχέδια για να στολίσουν τη σελίδα μου #φρικ – αλλά είπαμε this year is the year to embrace myself.