Λάδι σώματος – η αγαπημένη μου ενυδάτωση

Παλαιότερα, “λάδι” για εμένα σήμαινε μαρμελάδα Carroten στην παραλία, σε ποσότητες που μπορούσαν να καλύψουν ολόκληρη την περιφέρεια Νοτίου Κρήτης.

Με τα χρόνια ξεκίνησα να προστατεύω τον εαυτό μου από την ηλιακή ακτινοβολία με αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι και πλέον η μόνη μαρμελάδα στη ζωή μου είναι της μανούλας μου και μόνο ως πρωινό στη φρυγανίτσα μου!

Τα λάδια σώματος τα “γνώρισα” προ διετίας όταν η Μαρία Ηλιάκη έκανε αφιέρωμα στο λάδι της Nuxe. Γνωρίζοντας πως η Μαρία δεν διαφημίζει προϊόντα αν δεν της αρέσουν και μαθαίνοντας πως το χρησιμοποιεί ανελλιπώς, είπα να το δοκιμάσω. Μου άρεσε τόσο πολύ. Γιατί;

Επειδή, το λάδι σε αντίθεση με την κρέμα δεν με ανατριχιάζει όταν το απλώνω. Τι εννοείτε δεν αποτελεί αυτή η δήλωση σοβαρό επιχείρημα;

Ωραία, τότε σας παραθέτω ορισμένα επιχειρήματα τα οποία όχι μόνο αναφέρονται από beauty editors αλλά πράγματι αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα:

-Έχουν πλούσια συστατικά για μέγιστη ενυδάτωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά το ντουζ “κλειδώνοντας” την υγρασία του δέρματος, χωρίς να αφήνουν “αηδιαστικά” υπολείμματα λιπαρότητας.

-Έχουν διακριτικό και περιέργως “αισθησιακό άρωμα” που όμως απλώνεται σαν πέπλο χωρίς να σε “μπουκώνει”.

-Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για θρέψη στο σώμα αλλά και στα μαλλιά (όσες δε, έχετε ξηρή επιδερμίδα πιθανών να μπορείτε να τα απλώσετε και στο πρόσωπο).

-Δρουν χαλαρωτικά. Το λαδάκι μπορεί να σε χαλαρώσει! Ίσως, έχει τύχει να διαβάσετε πως στα μωρά απλώνουν λαδάκια (σαφώς, όχι αυτά που προτείνω) για να τα ηρεμήσουν πριν τον ύπνο – δεν είναι τυχαίο!

-Αποκαθιστούν την ελαστικότητα και διατηρούν τη νεανικότητα της επιδερμίδας! Μείζων ζήτημα όσο μεγαλώνουμε!

-Ορισμένες επιλογές που θα βρείτε στην αγορά, έχουν ιριδίζοντα στοιχεία τα οποία χαρίζουν περισσότερη λάμψη στο δέρμα. Η λάμψη αυτή σε συνδυασμό με την ενυδάτωση δείχνουν το δέρμα υγιές και ακαταμάχητο!

Κλείνοντας οφείλω να υπενθυμίσω πως δεν είναι μαγικά φίλτρα! Χρειάζεται να είσαστε τακτική στη χρήση τους και φυσικά να επιλέξετε με βάση την ανάγκη τους δέρματός σας.

Για το τέλος να πω ότι το άρθρο αυτό, το αφιερώνω στο Χριστινάκι μου. Τη φιλενάδα μου η οποία πραγματικά έχει χέρια μόνο για να πασαλείβεται με κρέμες και λαδάκια. Έχει το πιο υγιές δέρμα και πάντοτε μυρίζει τόσο όμορφα που με ωθεί να είμαι η πιο “επιμελής beauty editor του εαυτού μου”.

Τα αγαπημένα μου λάδια σώματος είναι: 

Nuxe Huile Prodigieuse

“Υπέροχο καλοκαιρινό άρωμα” – αγορά εδώ.

MULTIUSE SKINCARE OIL, BIO OIL

“Ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει για την ανάπλαση του δέρματος” – αγορά εδώ.