Ταινία στο σπίτι: To the bone

Υπάρχουν κάποιες νύχτες που βάζω βαζελίνη στα πόδια μου, φοράω τη μία μου κάλτσα (προσωπικό θέμα, δεν θα το συζητήσω τώρα – χεχε), απλώνω τη μάσκα πικραμύγδαλου από τη natura siberica στο πρόσωπό μου, ετοιμάζω microwave popcorn με γεύση αλάτι και κάθομαι στον καναπέ μου αγκαλιά με τον σκύλο μου, τη Μαρτίνι βλέποντας ταινία.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είδα τη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Lilly Collins, με τίτλο: To the bones, ένα dramady (drama-comedy) με θέμα την ανορεξία.

H ανορεξία είναι μία διατροφική διαταραχή που όπως όλες, δεν είναι ένα θέμα που εύκολα προσεγγίζεις. Στο σύνολό τους οι διατροφικές διαταραχές, είναι ένα ζήτημα εύθραυστο που πέρα από τα κοινά συμπώματα όσων ασθενούν, μεταβάλλεται κατά άτομο. Άρα; Άρα κανένας δεν μπορει να “πιάσει” αυτό που αισθάνονται όσοι υποφέρουν από αυτές. Κι αν δεν μπορείς να καταλάβεις, πώς μπορείς να κρίνεις, πώς μπορείς να βοηθήσεις, πώς ξέρεις ότι κάθε σου κουβέντα/πράξη δεν έχει αντίστροφο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ταινία μου άρεσε. Μου άρεσε γιατί ένιωσα πως πραγματικά πρέπει να μπει ένα τέλος στην ατάκα – “καλά αν ήμουν εγώ ανορεξική..θα έτρωγα πιτόγυρα όλη μέρα”.

Παιδιά, δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρω πώς να το αποτυπώσω, αλλά το φαγητό είναι ταμπού. Είναι μία καθημερινή ανάγκη επιβίωσης που έχει μετατραπεί σε ψυχολογικό παράγοντα της διάθεσής μας.

Συνηθίζω να λέω πως χοντρός, σε πολλές περιπτώσεις είσαι στο μυαλό. Υπάρχουν άνθρωποι με υπέροχη φιγούρα που δεν το βλέπουν, άλλοι που το βλέπουν αλλά δεν το χαίρονται μένοντας κολλημένοι σε παλαιότερη εικόνα τους και άλλοι που αδιαφορούν για την παχυσαρκία τους χτίζοντας μία άμυνα γύρω τους.

Την προτείνω

Δεν είναι οσκαρική, είναι όμως ουσιαστικά τρυφερή γύρω από το ζήτημα των διατροφικών διαταραχών. Θεωρώ πως αξίζει να τη δείτε, όχι για να παρατηρήσετε τις ανορεξικές φιγούρες και τον ανορεκτικό τρόπο ζωής τους, αλλά για να αισθανθείτε πως το πρόβλημα της εικόνας στηρίζεται σε όλους όσους κοιτάμε “μόνο εξωτερικά”.

Αυτά είχα να σας πω.. Δείτε και το τρέιλερ.