How to: Λουλούδια στο σπίτι

Δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ πως είμαι μέτρια νοικοκυρά.

Έχω ανάγκη να μπαίνω σε ένα σπίτι και να μην “ενοχλεί” τίποτε τη ματιά μου γιατί διαφορετικά ταράσσομαι. Όμως… δεν είμαι καλή νοικοκυρά. Έχω σκύλο κι αυτό σημαίνει πως ακόμη κι όταν η ηλεκτρική σκούπα και η χλωρίνη γίνονται προέκταση των χεριών μου, οι τρίχες του σκύλου και πάλι αιωρούνται.

Βέβαια, προσπαθώ πολύ. Έχω το πολυαγαπημένο μου swiffer σε ετοιμότητα και “περνάω” μία τα πατώματα κάθε πρωί ή κάθε απόγευμα ή κάποιες μέρες πρωί και απόγευμα για να παραμείνει το σπίτι καθαρό μέσα στην εβδομάδα όμως δεν είναι αρκετό… Κι έτσι, για να μην αποτρελαθώ, να μην γίνω “Μόνικα” (βλ. Φιλαράκια) έχω βρει τρόπους για να γεμίζει η ματιά μου ηρεμία κάθε μέρα!

Γλάστρες εσωτερικού χώρου, βάζα γεμάτα εποχικά λουλούδια παντού. 

Μπαίνοντας στο σπιτάκι μου έχω μία παπουτσοθήκη από το ΙΚΕΑ που λειτουργεί και ως έπιπλο εισόδου. Εκεί υπάρχει το πρώτο βάζο. Ακριβώς απέναντι, στον πάγκο της κουζίνας μου υπάρχει μία γλάστρα από πορώδες υλικό με έναν βολβό, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανθίσει. Στο παράθυρο της κουζίνας θα βρείτε έναν κάκτο μικρό.

Στην τραπεζαρία μου, λουλούδια εποχής. Σε ένα χάρτινο τραπεζάκι δίπλα από τον καναπέ μία γλάστρα με ζαμιοκούλκα. Στην μπαλκονόπορτα μπροστά θα δείτε μία γλάστρα/door stop με ένα υδρόφυτο.

Σε ένα ράφι πάνω από τον καναπέ θα βρείτε ένα βαζάκι/κερί που έχει πια αδειάσει το οποίο έχει πάντοτε μέσα αμάραντο.

Γενικώς, έχω λουλούδια και γλάστρες όπου το επιτρέπει η διάταξη του σπιτιού, είπαμε θέλω να έχει το μάτι μου ισορροπία.

Οι δικές μου συμβουλές προς εσάς είναι να μη φοβηθείτε να επιλέξετε λουλούδια. 

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζετε τριαντάφυλλα ή λουλούδια που κοστίζουν ακριβά.

Μπορείτε με 5 ευρώ να επιλέξετε από χρυσάνθεμα (δεν τα προτιμώ) μέχρι και ζουμπούλια. Βρείτε έναν ανθοπώλη που εμπιστεύεστε και μην ντραπείτε να τον ρωτήσετε ποιά λουλούδια είναι φτηνά ή ποιά λουλούδια είναι ακριβότερα αλλά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κ.ο.κ.

Μία επιλογή για εκείνες που “δεν το ‘χουν” με τα λουλούδια και τη φροντίδα τους (Χριστίνα εσένα εννοώ) είναι ο αμάραντος. Ο αμάραντος είναι πολύχρωμος και μπορείτε να τον αποξηράνετε και να παραμείνει ‘στολισμένος” για όσο εσείς επιθυμείτε. Ακόμη μπορείτε να δημιουργησετε μία σύνθεση από υδρόφυτα και κακτάκια. Θέλουν ελάχιστη φροντίδα, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και θα τα έχετε για όσο εσείς τα φροντίζετε!

Για πολλούς τα λουλούδια είναι πεταμένα λεφτά αλλά έχουν άδικο.

Η ηρεμία μέσα στο σπίτι μας επιτυγχάνεται από πολλούς παράγοντες και σας εγγυώμαι πως τα λουλούδια βοηθούν να έχετε πάντα την αίσθηση πως το σπίτι σας είναι περιποιημένο και “ζεστό”. Επίσης, θεωρώ πως τα λουλούδια και οι γλάστρες είναι το καλύτερο δωράκι όταν πηγαίνετε σε ένα σπίτι! (Δεν ξέρω για τους άλλους, σε εμένα πάντως μη φέρετε γλυκάκια! πάρ’τε μου ένα γλαστράκι του ενός ή των 2 ευρώ – θα το λατρέψω).

Τα αγαπημένα μου λουλούδια είναι:

Πεόνιες.

Βγαίνουν σε πολλά χρώματα, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι ακριβές. Παρόλα αυτά είναι ένα λουλούδι που μου φτιάχνει τη διάθεση.

Baby’s Breath

Πόσο το “αγαπώ” αυτό το λουλουδάκι. Είναι πολύ φτηνό, τρομερά εντυπωσιακό σε βάζο ως μπουκέτο και με διάρκεια ζωής τουλάχιστον 2 εβδομάδων.

Κρίνοι

Ένα από τα λουλούδια που επιλέγω πολύ συχνά γιατί μου θυμίζουν τη γιαγιά μου, τη Μαρία. Μου βγάζουν μία ζεστασιά και έχουν διάρκεια περίπου μιάς εβδομάδας ή και παραπάνω.

Τουλίπες

Παλαιότερα ήταν το αγαπημένο μου λουλούδι, αλλά όχι πια. Εξακολουθούν να μου αρέσουν πάρα πολύ όμως είναι πανάκριβες και σε λίγες μέρες έχουν μαραθεί οπότε… απλώς τις κοιτώ.

Infinite roses

Για το τέλος σας αφήνω με ένα βάζο γεμάτο τριαντάφυλλα που διαρκεί έναν χρόνο. ΠΕΘΑΙΝΩ. Είναι πανάκριβο (η λέξη δεν φτάνει να περιγράψει πόσο ακριβά είναι οπότε σας λέω την τιμή: 500ευρώ και πάνω) αλλά αλήθεια… μου αρέσουν τόσο πολύ…

(βρείτε τα εδώ)