Apperol Spritz: Μπαλκονάτη συνταγή

Μπορεί να μαγειρεύω “καλά”, όμως ο δρόμος της ζωής, μου έδειξε πως μπορώ να προετοιμάσω αλκοολούχα ποτά “καλύτερα”.

Φέτος το καλοκαίρι το Άπερολ ρέει σε ίδιες, σχεδόν, ποσότητες με το νερό. Κι όχι άδικα. Αν και είμαι φανατική των κοκτέιλ που μου αρέσουν και σπανίως δοκιμάζω κάτι νέο, το άπερολ kicked the dry-martini’s cute little butt.

Η συνταγή είναι πανεύκολη για όλους σας και τη συστήνω ανεπιφύλακτα για απόγευμα, μετά από εργασιακή σύγχυση ή την αφόρητη ζέστη, στο μπαλκονάκι σας – ανεξαρτήτου διάστασης μπαλκόνι.

Θα αγοράσετε ένα μπουκάλι Άπερολ από το s/m και ένα μπουκάλι αφρώδη οίνο/prosecco.

Το άπερολ έχει περίπου δέκα ευρώ και ο αφρώδης οίνος που εγώ επέλεξα μόλις οχτώ ευρώ. Άρα με λιγότερο από 20 ευρώ έχετε αρκετή ποσότητα για πάρα, μα πάρα πολλά ποτάκια στο σπίτι σας.

Πάρτε ένα σφηνάκι (εγώ βάζω το φλιτζανάκι της μονής δόσης του εσπρέσο), βάλτε ένα σφηνάκι άπερολ σε ένα ποτήρι και δύο σφηνάκια αφρώδη οίνο. Ριξτε πολλά πολλά παγάκια και μία φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι. Ανακατέψτε με ένα καλαμάκι και απολαύστε υπεύθυνα.

σ.σ. Αν αναζητήσετε τη συνταγή στο διαδίκτυο εννοείται θα βρείτε άλλη δοσολογία και άλλα έξτρα όπωόμως η δική μου εκδοχή είναι πιο ελαφριά και όχι τόσο πικρή – Γούστα είναι αυτά!

(για να είμαι ειλικρινής… θέλω να έχει λίγα βήματα προετοιμασίας)

Tah daaa! τόσο εύκολο.

Συνοδεύεται εξαιρετικά με μία καλή ταινία ή ένα καλό βιβλίο ή καλή παρέα.

😉

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.