Η άσχετη και το make-up

Με το βάψιμο προσπαθώ… Μου αρέσει να είμαι περιποιημένη αλλά ειλικρινά είναι άθλος. Άθλος γιατί για να βαφτείς “σωστά” οφείλεις να έχεις προετοιμάσει το πρόσωπό σου με κρέμες ( το λεγόμενο morning routine), έπειτα να βαφτείς με ισορροπία και τέλος γυρνώντας σπίτι να δεσμευτείς ότι θα καθαρίσεις ξανά το πρόσωπό σου (night routine) και θα ξαπλώσεις καθαρή και ενυδατωμένη.

Θέλει η κοπέλα να βαφτεί και η ασχετοσύνη δεν την αφήνει…

My beauty routine

Η διαδικασία φαίνεται απλή και ίσως είναι… Όμως εγώ είμαι άσχετη. Σοβαρά τώρα, ανήκω στη μερίδα του πληθυσμού που θα αγοράσει ότι της πεις, δεν μπορεί να το ψάξει και φυσικά είμαι η γκρινιάρα που θα πει ότι έχω γεμίσει σπυράκια, θέλω να δείχνω φρέσκια, θα κοιτάξει τη διπλανή και θα τη θαυμάσει που βγαίνει πάντα περιποιημένη αλλά χωρίς το λάθος αποτέλεσμα του τύπου «ποια είσαι εσύ είπαμε;».

Επίσης, έχω πατήσει και τα 24 (ποιά), τα 25 (ποιά), τα 26 (ποιά), τα 27 και τέλος! Οπότε το δέρμα μου πραγματικά χρήζει υποστήριξης (περιποίηση δέρματος εδώ).

Είπα λοιπόν να μπω στο youtube και να μάθω τι παίζει! Και έμαθα. Και πανικοβλήθηκα και τελικά δεν έκανα τίποτα από όσα είδα. Πόσο δύσκολο είναι αφενός να αγοράσεις όλα αυτά τα προϊόντα, να διαχωρίσεις τι πραγματικά αξίζει έμμεσα ή άμεσα σου προτείνουν και τέλος να δεις α)αν μπορείς να τα αγοράσεις και β) αν ταιριάζουν στη δική σου επιδερμίδα.

Το καλό με τόση πληροφορία διαθέσιμη στο ίντερνετ είναι ότι μπορείς να διασταυρώσεις διαφορετικές απόψεις, το κακό είναι ότι δεν έχω τόσο χρόνο και ότι παρατηρώ όλο και περισσότερο την τάση «αγοράζουμε προϊόντα επειδή ταιριάζουν σε αγαπημένες youtuber” χωρίς να ξέρουμε αν ταιριάζει στον δικό μας τύπο δέρματος.

Ο δερματολόγος μου

Έτσι, αποφάσισα να πάω στον δερματολόγο. Το πόρισμα; Έχω ακμή… Ακμή στα 24 (ποιά), τα 25 (ποιά), τα 26 (ποιά), τα 27 μην λέμε ξανά τα ίδια…

Ξεκίνησα αντιβίωση, χάρισα όλα τα προιόντα που είχα αγοράσει, τα οποία μου απαγόρευσε να χρησιμοποιώ και ξόδεψα περίπου 70 ευρώ σε κρέμα ημέρας και τα υπόλοιπα, απαραίτητα για τη θεραπεία, δερμοκαλλυντικά. Σήμερα βρίσκομαι στην 3η εβδομάδα θεραπείας και ήδη αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Το δέρμα μου έχει ηρεμήσει και η πρησμένη μου όψη έχει καταλαγιάσει.

Αυτό που θέλω να σας συμβουλεύσω είναι: Προτού ξεκινήσετε τα contouring/highlighting etc make-up trends επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας και μάθετε αν όντως πχ. έχετε λιπαρό δέρμα, τι πρέπει να αποφεύγετε από πλευράς σύστασης και κάντε ένα check up που πιστέψτε με θα σας σώσει.

Και για το τέλος σας αφήνω ορισμένες αγαπημένες προτάσεις που δεν αλλάζω με τίποτα, κι ας μην γνωρίζω τόσα από make up.